Alla inlägg under december 2011

Av Jeanette ****s**** - 10 december 2011 17:43

Idag är det en stor dag för min farmor hehe hon har nämligen flyttat igen ;) 


Jag har hållit på med Ronja och Emilias julklapp och jag tror att den kommer bli fin. 


Vi har bakat lussebullar och det var som alltid lika kul :) Och snart ska vi få provsmaka och det är det bästa :P


Pratar med en kompis från när man var liten, kontakten har varit som en berg- och dalbana helt enkelt. Vi var jätte tajta när vi var små innan H*n flyttade och sen träffades vi några år senare och då visades sig att vi gick på samma skola men lyckas missa varandra :) sen tappade vi kontakten igen för H*n flyttade igen och för nått år sen hittade vi varandra på Fejjan och vi har pratat lite hit och dit men alltid lyckas på nått jäkla vis missa varandra så det har mest blivit ett mejl hit och ett dit men nu sitter vi och är inne samtidigt så nu pratar vi om den gamla goda tiden ;)

Får väl se om man kan ses nån dag eller en helg är nog bättre eftersom det tar 7 timmar med bil. Jag tyckte det var långt till K-Stad men jaja vad gör man inte för riktigta vänner :P Nä en sov plats lär man nog behöva annars somnar man väl på tåget ;) 


Ikväll blir det "så mycket bättre" och lördagsmys med familjen :)


Nä nu har H*n kommit tillbaka så nu ska vi fortsätta :) 

Ha en bra lördag 


*Nettan*

Av Jeanette ****s**** - 9 december 2011 18:30

Idag har vi mest tagit det lugnt, duschat och vilat/slappat framför datan och städat lite :) 

Både mormor och kussen kom idag och spendera lite tid med dom, iaf. med mormor...


Glömde skriva igår att på Maxi´s parkering träffade jag på min gamla gymnasielärare ifrån Filborna B.M så vi stod och pratade lite om skolor och hit & dit och sen får jag höra något jag aldrig trott. Jag vet att M.W slutade och blev rektor på en ny skola men då hade även B.M slutat på Filborna och börjat där tillsammans med en annan lärare A.P och dessa tre lärare var dom som jag hade mest i 3 år på Barn- och Fritidsprogrammet men nu är dom inte kvar där men det är ju roligt för dom och liiitee synd om de som kanske velat ha kvar dom. Men enligt B.M trivs dom jätte bra och det är huvudsaken :) 


Snart ska kussen och mormor gå och då tänker jag sätta mig vid Elins data och spela lite och koppla av :)  Malin och Bus ska inte hem över helgen för K har varit på behandling så han får inte vara i närheten av någon nu i några dagar, men du får krya på dig och tänka positivt eller nått så du kan bli bättre nu :D


Ikväll är det inget spec. på tv så det blir nog en film eller något annat roligt, eller så kan man packa in mormor´s julklapp som är väldigt svårt för den är så himla konstig men jag får hitta en låda eller nått att lägga den i innan jag packar in den så blir det lättare. 

Annars börjar jag bli rätt så klar nu med julklappar jag ska bara ut och köpa Malins men eftersom jag vet vad jag ska köpa räknar jag den som klar så den enda jag ska köpa och tänka ut nått till är isf. min bror men som tur e kanske vi ses denna helg så då får jag höra med honom annars hittar jag bara på nått. Tjejernas sy-saker är snart klart måste bara sy på en filt som baksida och sen är dom klara :) 

Nu har kussen gått så nu ska jag sätta mig vid hennes data.



*Nettan*

Av Jeanette ****s**** - 8 december 2011 22:15

Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag och Ronja har busat och haft oss tills jag blev trött och då fick hon busa med morfar :) så satt jag och titta på tv en runda. 

Vid 12 tiden somnar morfar i soffan och Ronja ligger hos mig och tittar på honom och efter en stund somnar även hon, så där satt jag helt själv men det slutade med att även jag somnade till en runda. 

Pappa gjorde middag till oss lite tidigare så Ronja fick ligga i Elin´s säng medans vi åt och lagom till vi hade ätit upp vaknade hon...


Sen hämtade pappa Malin och kusinen kom hit och när M kom så berättade jag om Bus och sen gick jag ner till pappa för vi skulle hämta mamma och sen handla. 


Till kvällsmat åt vi buffalo Wings (tror jag det stavas och om inte annat så gör det de nu) hehe och Bus åt som bara det M sa att hon älskar kyckling. 


Slappade lite framför datan innan det blev JulLotta :) 

och sen en massa zappande mellan två olika program innan sängen ropade ;)



*Nettan*

Av Jeanette ****s**** - 7 december 2011 21:47

Igår blev det en del shoppandes men ändå inte det man behövde ;)

Vi gick inom Lekia och tittade på leksaker och vagnar men hittade inte något spec. så vi gick till Partaj och tittade lite men det var inget man kunde köpa iaf. inte nått som såg roligt ut. Inom H&M och där blev det en del, Malin köpte kläder till Ronja nu och jag köpte byxor till tröjorna jag hade hemma så nu är Ronja klar :) alltid nått. Inom Ikea för att äta och sen gick vi en kort runda för det var så himla mycket folk. Syrrorna ville til Toys R Us och jag, mamma och pappa tänkte gå till jysk men då hade dom precis stängt så vi gick in till dom andra. Men det är ju typiskt just när vi ska dit är det stängt, eller så har vi alltid sån (o)tur att varje gång är saken slutsåld men jaja vi ska dit en annan dag som tur är. 

Var hemma igen vid halv 9 så det blev en hel dag ute och med all folk på Väla och Ikea ville man bara ut så fort man kom in, spec. på Väla iaf.


Idag har jag packat in julklappar med hjälp av bus och det gick ju sådär ;) 

Hon såg så himla stolt ut när vi gick till affären, för när vi kommit över gatan och ska gå mot dörren så skulle hon gå själv och mer eller mindre skrek när man tog henne i handen, men hon gick själv och rakt in till vagnarna och ställde sig och tittade på mig precis som "vad väntar du på?! sätt mig i vagnen så vi kan gå in" Hon såg så himla rolig ut :) 

I affären blir man alltid en liten "kändis" typ. Har växt upp med de folk som jobbar där så när man kommer så blir det "Hej Nettan" och folk bara glor på en men växer man upp med en massa människor runt om kring så blir det så när man ses.


Kussen kom hit en runda och vi hade det roligt :) 


Brossan ringde för en stund sen och sa att det är lite problem med spelet men att han ska fixa det... och det tror jag på för är det någon som kan fixa saker (förutom pappa) så är det han :) *älskar dig*



Nu blir det en film så man kan komma i lite julstämning här nere eftersom snön uppenbarligen inte kommer hit  ;)


*Nettan*

Av Jeanette ****s**** - 6 december 2011 13:30

Nu ska vi till VÄLA ! 

Så ni på väla får se upp för nu kommer ORKANEN ! ! ! 



*Nettan*

Av Jeanette ****s**** - 5 december 2011 20:32

I dag var jag och mamma på plåsterhuset för att lämna Ronjas prover och mamma skulle ta prover och när vi står där inne börjar det snöa som bara den, jag blev jätte glad och tänkte att YES vi får kanske ändå en vit jul men när vi kommer ut är snön borta :( så det var ju inte så roligt. Men det kanske snöar till jul iaf. eller kanske till min födelsedag det have varit roligt. 


Det har varit full rulle här idag, vi var ute i säkert två timmar och sen var det middag och sen hann jag vila en timme innan jag skulle hjälpa mormor handla. Och det är inte alltid så roligt, hon är gammal så hon går inte så bra och hon hade behövt komma till Maxi eller nått annat stort varuhus men jag kan inte köra och hon vill inte fråga pappa för just nu har vi så himla mycket och den andra dottern är inte lönt att fråga för hon jobbar och sen har A hennes bil... Så det är bara mina föräldrar och vi barn som tänker på henne. I morron får jag nog handla med henne igen för jag trodde att vi skulle till Maxi men det blir inte så utan det blir väla istället. Så ni som tänker åka dit får hålla sig väck från oss för jag har huvudvärk som bara den och lär nog skälla och ha mig om jag blir irriterad. Jag är verkligen ingen tjej i det läget, jag och affärer går ihop men inte om det är folk som handlat sjukt mycket och som ska fram men måste stå där just du står då flyger jag i luften och skäller oavsett om det är en ung eller gammal för kan man gå på folk då kan man få en utskällning oxå. Tycker jag iaf. 


Men ja VÄLA blir väl kul då kan jag passa på och kolla upp presenter till de som är kvar och fixa det då så är jag klar och kan bara ta det lugnt och sy klart allt som ska sys klart, mamma är inte helt 100 på att jag lär hinna klart med allt till jul men det tror jag. Malin ska ju inte göra nått i helgen så hon får ta ungen själv så kan jag sy ;) hehe nä men hon stör inte hon lär vilja kolla lite på vad jag gör och vad allt är men sen lär hon nog hitta något annat att göra det gör hon alltid :)


Ikväll ska jag bara ta det lugnt för att hålla en 1-årings tempo är inte lätt även om man är två men varken jag eller mamma orkar fullt så mycket som hon gör så det är tur att pappa oxå är här och hjälper till så när Malin kommer så får hon ta över så vi tre kan vila :)

Nu tänker jag sätta mig och läsa en bok och vänta på Navy.



*Nettan*

Av Jeanette ****s**** - 4 december 2011 16:33

Snart är det JUL! tycker tiden går så himla sakta på helgerna men under vardagarna går det fort för då har man bus att underhålla så tiden går så fort och innan man hinner stanna upp är det kväll och man kan ta det lugnt... Men på helgerna är det inte så. 

Igår kom faster S hit och det är alltid trevligt :) hon hade med sig en annan bok om Ekeby och det ska bli intressant att läsa i den och se hur det såg ut där innan. När hon gick började jag städa på mitt rum när kusienen ringer och frågar om jag vill komma över så direkt efter maten vid halv 5 gick jag dit (rummet såg ut som ett bombnedslag för alla saker la i sängen och på golvet). När jag kom hem slängde jag bara ner sakerna från sängen till golvet för jag orkade inte mer. Mina två snälla systrar köpte min julklappa till Pappa när dom var på väla så han är nästan klar nu bara en till :)

I morse åt jag frukost med Elin och sen började jag städa. Blev klar lagom till middan och sen kom Malin och Ronja. Ikväll är det inte något spec. på tv så jag ska sy kudden och se om det blir bra för då kan jag göra en stor och sen börja på filtarna. Sen blir det film :) vilken vet jag inte men tar nog bara en i högen.


Måste höja dig lite brossan för jag fattar inte hur du orkar jobba så länge idag <3 men du gör det och jag har faktist inte hört dig klaga så himla mycket om jobbet så det går säkert bra. Och ändå hjälper du mig och Elin med spelet :) Älskar dig!

Han började kl.10 i morse och jobbar till kl.10 ikväll. Det låter kanske inte så himla länge men ska man vara på ett lager och sånt är det läänge, jag brukade klaga på skolan när man började 8.10 och fick stanna kvar till 17.00 bara för att man inte var klar men detta är fan så värre.

Min brossa är bäst <3



*Nettan*

Av Jeanette ****s**** - 2 december 2011 20:04

Idag fick jag en rejäl sovmorgon ända till klockan 10 när bus långt om länge väl kom inte. Elin var hemma från skolan idag eller så var hon ledig kommer inte ihåg. 

Vi fick vårt efterlängtade premie ifrån Panda och så fort vi fixat allt och brossan hjälpt oss kan vi spela :)


Ronja åkte hem idag (för helgen iaf.) så vi får lite vila, i morgon ska vi ta det lugnt det är bara jag, mamma och pappa hemma för Elin åkte med hem till Malin för dom ska till väla i morgon, och jag ville inte dit. Så det blir en lugn dag fram tills min faster S kommer och det ska bli kul...


Jag läste pappas bok som han köpt och den var väldigt intressant, den handlar om barnkollo i Ekeby och där var en massa bilder och en del som berättar om sin sommar där. Det var en massa på pappa och hans syskon och det var roligt att se och där var även en bild på min farmor :) 


Nu ska jag titta på julfilmer och äta lite chips. 


*Nettan*

Ovido - Quiz & Flashcards